pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

ASV - 4.diena 2. daļa (mammām nav jāzina)



4. diena– Background jeb We are from continental Europe!


Par izpostītajā Staten Island redzēto jau rakstīju, taču ne mazāk interesanta bija nokļūšana līdz tai!

Bijām, sarunājuši, ka Toms un Ingus savāks mani pie viesnīcas. No rīta sazvanoties, sapratu, ka šie jau drīz taisās izbraukt un, tā kā attālums starp abām vietām principā nav nemaz tik liels, devos uz ielas.
Kad biju nostāvējis vairāk nekā pusstundu, pie vietējiem burgeru un hotdogu cepējiem pasūtīju hotdogu. Ja ņem vērā, ka tas viss notika pēc 8 no rīta, tad bija interesanti skatīties, kā notiek visa šī cepšanas procedūra. 
Te cep gan desas, gan ribiņas. Bet labākā ir pati konstrukcija

Nu, labāk tos 2 dolārus nebūtu lieki tērējis, jo izmēra ziņā tas bija aptuveni uz pusi tik liels kā, piemēram, Statoil pieejamais, turklāt bez nekādām piedevām. Kuņģis jau bija sakaitināts, tāpēc papildus pasūtīju arī Kielbasu. Nu tas gan bija tāds pusdesas luņķis centimetru 20 garumā ar normālāka izmēra bulku un BBQ mērci! Vismaz kuņģim miers un uz to laiku bija un arī apmaldījušies Toms un Ingus beidzot mani bija atraduši.

No pilsētas izbraucām gana raiti, jo taksista sniegtie norādījumi un nelielā karte izrādījās gana precīzi.
Auto labs… tikai vienu brīdi nevarēju saprast, kāpēc tas automāts tā sprauslo – te uz augšu pārslēdzas, te uz leju… Nu, bet nekas… Norakstījām uz to, ka Toms ar automātisko kārbu nekad iepriekš nebija braucis.

Tik daudz sapratām, ka, braucot Ņujorkas virzienā, mums vajadzētu braukt tā, lai netrāpītu Baltimorā, bet apbrauktu tai apkārt. PROTAMS, ka mēs nogriezāmies ne tur un trāpījām pašā Baltimorā. To gan mēs kādu brīdi nezinājām un būtu arī stulbi kāpt laukā un prasīt nevis to, kā izbraukt uz vienu vai otru ceļu, bet gan to, kādā pilsētā atrodamies.
Vienā brīdī, kad sākām just, ka braucam pilnīgās auzās, stājāmies benzīntankā, lai paprasītu ceļu. Bija tieši tā kā domājām – lielceļš bija pretējā virzienā! Bet nekas, gan jau atradīsim.

Un tad sākās. Mēģinot izbraukt no benzīntanka, auto negribēja kustēt ne uz priekšu ne atpakaļ. Gāzi dod virsū, rūc kā traks, bet sajūta tāda, ka norauta rokas bremze. Nav gan! Esam izbraukuši aptuveni 2 metrus no stāvvietas un stāvam pašā benzīntanka vidū tā, ka mums garām īsti tikt nevar. Ieslēdzām avareikas, pārbaudījām, vai nav nobloķēti riteņi.. Nu, it kā viss kārtībā un funkcionē… Tikai tad, kad Toms atkal iesēdās pie stūres, es ierosināju viņam PIESPRĀDZĒTIES… Un! Tavu brīnumu, auto aizbrauca! Kā saka, muļķu droša mašīna! Ja par drošību nerūpējies pats, par Tevi parūpēsies auto!


Lai arī kā mēs sekojām ceļa norādēm, tomēr pamanījāmies aizbraukt otrā virzienā! Jāsaka, ka Baltimora nav tā pievilcīgākā pilsēta un, salīdzinājumā ar šīs pilsētas nomalēm, mūsu Maskačka ir ekskluzīvs rajons. Vienā brīdī priekšā redzējām amerikāņu policiju darbībā. Divi virsnieki „guldīja” zemē kādu latīņamerikāņu izcelsmes vīru… Netīšām izdevās to arī iemūžināt…


Bet, kā jau teicu, kārtējo reizi bijām nomaldījušies. Turklāt, mēs īsti tā kā nezinām amerikāņu ceļu satiksmes noteikumus. Piemēram, kurā brīdī īsti pie sarkanās gaismas var veikt labo pagriezienu!
Atcerējos veco labo SPANIELiešu stāstu par braukšanu UK un saukli „We are from continental Europe”! Izlēmām to pielietot arī dzīvē! Piemēram, piebraucot pie krustojuma un neredzot nevienu traucējošo auto, teicu Tomam: „BRAUC!”… Nūuu, aiz mums esošie auto turpināja gan stāvēt….
Ja iebrauc joslā, kur jāgriežas tikai pa labi, braucām taisni, jo.. mēs esam no kontinentālās Eiropas, esam apmaldījušies utt…

Galu galā, tomēr tikām atpakaļ uz lielā ceļa!Kopumā secinājums tāds - arī bez GPS trīs acu pāri var sniegt gandrīz tikpat labu rezultātu!

Kādu gabalu pabraukuši izlēmām, ka ir pienācis laiks pauzītei un uzkodām! Nu kā var pabraukt garām McDonald’s, ja tādas iebrauktuves ir ik pēc jūdzēm 10-15… Šeit pārliecinājāmies, ka lielā porcija šeit tiešām ir lielāka nekā LV… Pat veikalos arī alkohols ir lielākās pudelēs – 2 litrīgi vīni, 2 litrīgi rumi, degvīni un 3 litrīgi viskiji ir normāla parādība!

Interesanti, ka atšķirībā no LV lielceļu tuvumā esošajos benzīntankos pat alu nopirkt nevar. Izspriedām, ka tas laikam lielo ātrumu dēļ. Kā saka, nav ko riskēt!

Līdz galam nokļuvām laikā un veseli, nu, tikai atkal nedaudz nomaldoties jau pašā Staten Island… Par pārējo jau lasījāt!
Atpakaļceļā jau stūrēju es. Man likās, ka es ar automātu sapratos nedaudz labāk! :P Bet vēlreiz apmaldīties tajā pašā Staten Island tas netraucēja arī man! Tālāk gan gāja bez jebkādiem šķēršļiem līdz pašai Vašingtonai… Tur gan atkal aizšāvām garām vajadzīgajai nobrauktuvei, tāpēc galvaspilsētā iebraucām no otras puses, bet faktiski precīzi tur, kur vajadzēja… Tā kā… Jāsaka, ka kopumā Vašingtona priekš braukšanas ir visai pateicīga, jo ir vienkārša. Tas ka arī šeit ir sastrēgumi, tas gan fakts…

P.S. Vellos patika man tas Dodge Avanger… paliels, ērts, smuks… tikai, ja jau no paša krustojuma jāspiež līdz galam grīdā, lai tas aparāts izkustētos, es tajā degvielu liet negribētu!
P.P.S. Degvielas cenas šeit gan priecē….

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru